Bistro och handelsbodar

Hälsingegården Hökars

I granngården Hökars inryms Ystegårn café & bistro och en handelsbod (kommer av hökare = handlare). Hökars har också varit en fyrbygd Hälsingegård en gång i tiden.

Hökars från 2015

Från sommaren 2015 har vi Josefin och Emil som arrendatorer på Hökars och dom driver restaurangen under namnet Ystegårns café & bistro. Deras hemsida: www.ystegarncafe.se Dom driver även handelsboden.

Hökars Kafé sommaren 2014

Salami BrieKaféet är i möjligaste mån ekologiskt. Vi har öppet onsdag till söndag kl 12-16 den 25/6 till 10/8. Vi serverar gofika, smörgåsar och våfflor. Till våfflorna pudersocker, grädde och valfri sylt. Fjolårets storsäljare var Salami/brie-smörgås och den har vi behållit i år. Vi hälsar alla välkommen tillbaka!

Lokalerna inryms i ett gammalt fähus och står sedan juni 2002 redo att ta emot hungriga och kaffesugna gäster, dessutom finns en trevlig uteservering.cafe2

 

 

Afternoon Tea – lördagar januari, februari och mars 2014

I januari, februari och mars serverade vi Afternoon Tea på hälsingegårdsvis.

Afternoon Tea

Vi bjöd på ostscones med tre olika marmelader, gurksnitt, laxsnitt, mandelkaka med lime, ingefärskaka och vår egen äppelkaka med vaniljvisp. Till det fanns det förstås flera olika teer att välja på, kaffe eller saft. Och allt ekologiskt och ”hembakat” i möjligaste mån. Hökars kafé fylldes med levande ljus och klassisk Afternoon Tea-musik.Gofika av Naturkompetens

Hökars bostadshus

Hökars bostadshus planerar vi att ställa iordning för uthyrning på kortare eller längre tid.

Hökars Handelsbod

Välkommen till handelsboden

Hökars handelsbod är stängd sommaren 2014. Sommaren 2013 samsades smått och gott från förr och nu på hyllorna; vykort, böcker, slöjd och hantverk, souvenirer och mycket annat. Den gamla handelsboden fanns på gården fram till 1930 eller 40-talet.